Veelgestelde vragen ...

Hoe kom ik in contact met Koyero?

Stuur een mail naar ed@koyero.com of klik hier voor het contactformulier om je vraag te stellen. Alle mail wordt binnen 24 uur beantwoord.

Wat is Koyero Art?

Koyero Art is een kunstlabel van kunstenaar Ed Reininga. De oorsprong van Koyero ligt in 2005 in Nederland. Het label stond in die tijd bekend onder de naam Images from Within. Koyero Art verkoopt het werk van Ed in oplagen van 1 tot maximaal 100. De verkoop gaat via de online-store Koyero.com..

Wie zit er achter Koyero?

Ed Reininga is de drijvende kracht achter Koyero. Met een achtergrond in informatica, bedrijfskunde en later transpersoonlijke psychologie is Ed werkzaam geweest als management consultant voor grote bedrijven en overheidsinstellingen in Nederland. Ed heeft de neiging elke 7-10 jaar iets heel anders te gaan doen. Hij vindt het een uitdaging om zichzelf dan weer opnieuw uit te vinden. Als kunstenaar is hij volledig auto-didact. Hij voelt verwantschap met het expressionisme en kunstenaars als Wassily Kandinsky, de beweging Der Blaue Reiter en Mark Rothko.

Wat zijn je inspiratiebronnen?

Dan toch vooral met het begin van de abstracte kunst. Gek genoeg al 100 jaar geleden. Het kubisme en de beweging Der Blaue Reiter onderzoeken nieuwe perspectieven op kunst. De kunstenaars binnen der Blaue Reiter moesten niets hebben van welke academische vorm van beeldende kunst en voorschriften over kunst dan ook. Ze zagen de emotie als voornaamste element van het creatieve vermogen. Een intrigerende uitspraak is: "In de emancipatie van kleur moet de kleur zich bevrijden van de vorm".

Waarom der Blaue Reiter?

In Über das Geistige in der Kunst zegt Kandinsky dat kleur en ook klank psychologische effecten hebben op de menselijke ziel. Hij stelde een klankkleurtheorie op, die een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van de twintigste-eeuwse kunst. Volgens Kandinsky spreekt iedere kleur een eigen taal met een eigen expressie en zit in elke kleur een vorm en ziel. Verschillende kleuren samen zullen een innerlijke beleving bij de beschouwer bewerkstelligen. Ook de verschillende klanken in muziek, die samen een harmonieus geheel vormen, zullen een innerlijke beleving bij de luisteraar opwekken. Deze krachtige uitwerking die kleur en klank hebben op de menselijke psyche, noemt hij ‘innerlijke klank’ of ‘seelische Vibration’.

Waar kan ik de kunstwerken in het echt zien?

Koyeo heeft een vaste expositie in Koyero Gallery. Maak een afspraak om een bezoek te brengen aan de galerie.

Wat is een Limited Edition?

Limited Edition betekent dat er een beperkte vooraf vastgestelde oplage beschikbaar is van een kunstwerk. Zodra deze oplage is uitverkocht zal er gegarandeerd nooit meer een afdruk gemaakt worden. Koyero Art Editions zijn beschikbaar in oplagen varierend van 10 - 100 signed prints.

Wat is een Unique Edition?

Unique Editions zijn exclusieve kunstwerken in een oplage van 1. Dit zijn bestaande kunstwerken waarvan enthousiaste klanten de eerste hebben aangeschaft en de resterende oplagen tegen een vergoeding hebben afgekocht. Of het betreft kunstwerken in opdracht van klanten.

Waarom verandert de prijs van een Limited Edition?

Koyero Art Limited Editions zijn beschikbaar in een beperkte vooraf vastgestelde oplage. Wij belonen graag de mensen die actie ondernemen en er snel bij zijn. Als de vraag in een oplage toeneemt, neemt ook de prijs toe. Dus de eerste kopers krijgen de beste prijzen.

Komen er ooit nog nieuwe edities van een uitverkochte Limited Edition?

Gegarandeerd niet! Nadat de laatste van een oplage is verkocht, zal dit kunstwerk nooit meer opnieuw afgedrukt worden.

In welke afmetingen kan ik mijn kunstwerk bestellen?

Kunstwerken kunnen in verschillende afmetingen beschikbaar zijn. Dit wordt in de shop aangegeven. Om je te helpen bij het kiezen van het juiste formaat zijn er foto's toegevoegd van de beschikbare formaten in een representatieve ruimte. Kom je er niet uit, neem contact met ons op voor advies. Ook kun je foto's naar ons sturen van je eigen situatie met de afmetingen van de beschikbare muur. Wij zullen je dan een advies op maat geven.

Is het werk gesigneerd?

Ja. Elk Limited Edition kunstwerk is gesigneerd aan de voorkant door de kunstenaar. Op de achterkant is een Certificaat van Echtheid aangebracht, met oplagenummers, getekend door de kunstenaar.

Hoe moet ik het kunstwerk ophangen?

Jouw Koyero Art kunstwerk is altijd voorzien van een perfect bijpassend ophangsysteem aan de achterkant van het kunstwerk. Met de juiste pluggen en ophanghaken kan het kunstwerk aan vrijwel elke muur probleemloos opgehangen worden.

Hoe maak ik het kunstwerk schoon?

Dit is heel eenvoudig, maar pas op voor agressieve middelen.
Stof het kunstwerk af met een zachte, schone doek. Ga niet hard drukken of wrijven.
Gebruik geen glasreiniger, schuurmiddelen of vloeistoffen als aceton, bleekmiddel, terpentine , thinner of wasbenzine om het kunstwerk schoon te maken aangezien deze middelen veel te agressief zijn en het werk permanent kunnen beschadigen.

Hoe plaats ik een order?

Kies het kunstwerk in de shop, selecteer de gewenste afmetingen en voeg het in de winkelwagen. Klik vervolgens op afrekenen en volg eenvoudig de betaalinstructies.

Als je hulp nodig hebt bij de bestelling, neem contact op met ons. We helpen je graag verder.

Heb ik een account nodig om te kunnen bestellen?

Nee. Je kunt gewoon bestellen als een gast zonder een account te maken. Het maken van een account heeft wel voordelen, zoals:

- Je kunt eenvoudig de status van je bestelling volgen
- Je ontvangt gratis als eerste interessant nieuws, voordeelacties en andere kortingen