Klacht en retouren

Waar kan ik met mijn klacht terecht?

Helaas kan het wel eens voorkomen dat er iets mis gaat, bijvoorbeeld dat een bestelling wordt beschadigd tijdens transport. Heel jammer natuurlijk. Uiteraard willen we dat netjes voor je oplossen! Bel of mail ons, en laat ons weten waar je niet tevreden mee bent.

Je krijgt een bevestiging van de klacht en ontvangt zsm (uiterlijk 14 dagen na het indienen van de klacht, maar bijna altijd binnen een werkdag) een inhoudelijke reactie.

Kan ik mijn kunstwerk retourneren?

Jouw bestelling wordt pas in productie genomen als jij je gemaakte keuzes hebt doorgegeven en de bestelling geplaatst hebt. Echt maatwerk dus. Volledig maatwerk valt wettelijk gezien buiten het recht op retour. Dat is ook bij ons het geval. Om deze reden vervalt het herroepingsrecht. Van maatwerk is sprake als wij op jouw verzoek een kunstwerk met specifieke wensen leveren, bijvoorbeeld met specifieke formaten. De algemene regel is dat alleen producten die op een individuele keuze voor de consument gemaakt worden én die dus niet ergens in een voorraad te vinden zijn, maatwerk zijn. En daarmee zijn deze producten dus een van de uitzonderingen op het herroepingsrecht.

Dat wil zeggen dat je je bestelling niet terug kan sturen. Om zeker van je keuze te zijn kan je bellen, mailen of een afspraak maken in de studio, waar wij je kunnen helpen met kiezen.

Kan ik een proefstuk retourneren?

Ja dat kan.

Welke aankopen vallen onder het herroepingsrecht?

Het herroepingsrecht geldt alleen voor particuliere consumenten, die artikelen op afstand kopen bij Koyero, dus via de webshop, telefonisch of email.. Het betreft in principe alle artikelen in de webshop zoals boeken, kaarten, posters, kado-artikelen, proefstukken. Kunstwerken op groter formaat dan proefstukken vallen buiten het herroepingsrecht. Dat geldt voor zowel unieke kunstwerken, kunstwerken in limited edition als open editions.